17/2/17

Ο Αργύρης Καμπούρης και η Άννυ Κωνσταντινίδου στην πίτα της Άρτεμις Αχαρνών!





Δύο πολύ μεγάλες προσωπικότητες στον χώρο του αθλητισμού, θα τιμήσει ο σύλλογος μας, στην κοπή της πίτας του, την Κυριακή  19 Φεβρουαρίου και ώρα 8:15 .

Πρόκειται  για την κα. Άννυ Κωνσταντινίδου και τον κ. Αργύρη Καμπούρη.



Η Άννυ Κωνσταντινίδου είναι αναμφισβήτητα  η μεγαλύτερη ελληνίδα μπασκετμπολίστρια, όλων των εποχών. Το ψευδώνυμο της ‘’θηλυκός Γκάλης ‘’ άλλωστε, τα λέει όλα.

Η πορεία και εξέλιξη της, αποτέλεσε μέσω ώθησης πολλών κοριτσιών να ασχοληθούν με το άθλημα του μπάσκετ  και βοήθησε στην πρόοδο του αθλήματος γενικότερα.

Τα πρώτα ξεκινήματα της γίνονται με  την ομάδα της Γλυφάδας και στη συνέχεια στο Πανεπιστήμιο McGill στον Καναδά, όπου σπούδαζε.

Η μεγάλη καριέρα της χτίζεται με την ομάδα του Σπόρτιγκ με την οποία κατακτά 10 πρωταθλήματα Ελλάδος   και  5 κύπελλα .Επίσης συμμετέχει σε 2 final four Ευρώπης κατακτώντας την 3η και 4η θέση ,καθώς και στο κύπελλο Λιλιάνα Ρονκέτι , φτάνοντας στους ημιτελικούς.

Έχει αποτελέσει μέλος της Εθνικής ομάδας για 10 χρόνια, 7 από τα οποία σαν αρχηγός.

Οι προσωπικές διακρίσεις σαν πολυτιμότερη παίκτρια και πρώτη σκόρερ  άπειρες.

Πέρα από το μπάσκετ όμως έδωσε βάση και στις σπουδές τις. Απέκτησε το πτυχίο της Γυμναστικής Ακαδημίας και της Γαλλικής Φιλολογίας από το McGill University του Μόντρεαλ Καναδά το 1983, το MSc στην Εργοφυσιολογία από το ίδιο πανεπιστήμιο 1985  και το MSc στο Sport Management και ΜΒΑ από το Ιndianapolis university.

Σήμερα εργάζεται  ως Διευθύντρια αθλητικών & καλοκαιρινών προγραμμάτων ΑCS Athens (American Community Schools of Athens) , βοηθώντας παράλληλα πολλούς αθλητές να λάβουν υποτροφίες σε Αμερικανικά Πανεπιστήμια.

Παράλληλα, έχει συμμετάσχει και συνδιοργανώσει πολλές διεθνείς οργανώσεις, εκδηλώσεις και παγκόσμια γεγονότα.

Το μεγαλύτερο της προτέρημα όμως είναι το απαράμιλλο ήθος της , που αυτό και μόνο αρκεί ,προκειμένου να την θυμόμαστε και να την τιμάμε.




Ο Αργύρης Καμπούρης δεν θέλει ιδιαίτερες συστάσεις. Το όνομα του είναι συνυφασμένο με την ιστορία του Ελληνικού μπάσκετ . Τα πρώτα του μπασκετικά βήματα τα πραγματοποίησε το 1978 όπου πήγε στον Ολυμπιακό κι ανδρώθηκε μέσα από τα τμήματα υποδομής του.



Μετά από δύο χρόνια παραμονής στην ομάδα στέλνεται δανεικός στην ομάδα του Α.Ν.Ο. Γλυφάδας . Την επόμενη περίοδο επιστρέφει στο λιμάνι όπου και θα έχει μία μακρά κι ένδοξη καριέρα μέχρι το 1995 κατακτώντας με τον Ολυμπιακό τρία πρωταθλήματα (1993, Ι994,1995) ως αρχηγός του κι ένα κύπελλο Ελλάδας το 1994. Επιπλέον συμμετέχει σε δύο τελικούς Ευρωλίγκας, στο Τελ Αβίβ το 1994 και στη Σαραγόσα το 1995. Την καριέρα του ως αθλητής θα τελειώσει τη σεζόν 1995-1996 με τη φανέλα του Γ.Σ. Περιστερίου. Αγωνίστηκε στην εθνική ομάδα ανδρών για 8 χρόνια. Το 1989 θα κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Γιουγκοσλαβίας.

Αναμφισβήτητα, η πιο σημαντική στιγμή στην καριέρα του υπήρξε το Ευρωμπάσκετ του 1987, όταν στον τελικό με τη Σοβιετική Ένωση ευστόχησε στις δύο καθοριστικές βολές του αγώνα στα τελευταία δευτερόλεπτα δίνοντας τη νίκη στην Εθνική με 103-101 και το πρωτάθλημα Ευρώπης.

Αυτές οι βολές όμως δεν έδωσαν  απλά μια μεγάλη νίκη , ένα πρωτάθλημα αλλά πολλά παραπάνω.  Πάνω σε αυτές τις βολές μπήκε η βάση της μεγάλης εκτόξευσης του μπάσκετ στην Ελλάδα . Μπήκε  στην καρδία και την ψυχή όλων των Ελλήνων και έκανε  χιλιάδες παιδιά και προπονητές να ασχοληθούν με το μπάσκετ και να το φτάσουν στην κορυφή.

Την προπονητική του καριέρα την ξεκίνησε με την ομάδα του Γ.Σ. Αγίων Αναργύρων, την οποία οδήγησε από τη Β' Ε.Σ.Κ.Α. στη Γ' Εθνική Κατηγορία.  Επίσης, έχει δουλέψει στο Αιγάλεω και την Ελευσίνα, ενώ εδώ και αρκετά χρόνια είναι ο Γενικός  Διευθυντής  στα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού.